Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Ενημερωτική Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών.


H Ενημερωτική Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), μεταφέρεται, λόγω εκλογών, για την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου. 

 Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Ιφιγένεια Συγγρού εντός του Πύργου Συγγρού. 

 Τα εργαστήρια παρασκευής κηραλοιφής και φυτικών καλλυντικών θα γίνουν σε αίθουσα του Πύργου Συγγρού. 

 Τα εργαστήρια που αφορούν τα κλαδέματα, τους εμβολιασμούς καθώς και τα εργαστήρια για τα μικρά παιδιά θα πραγματοποιηθούν εντός του Κτήματος Συγγρού (σημείο συνάντησης το κτίριο Κριμπά). 

 Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: 

Τετάρτη 23/9 «Γύρω από τη γύρη» 
 5:30 – 6:00 μ.μ. Αντωνάτος Σπύρος Γεωπόνος PhD, MSc: Συλλογή, επεξεργασία, αποθήκευση και διατροφική αξία της γύρης 
 6:00 – 6:30 μ.μ. Εμμανουήλ Νικόλαος, Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Μελισσοκομία: Πυξίδα εξόδου από την οικονομική κρίση; 
 6:30 – 7:00 μ.μ.: Δεσύλας Κωνσταντίνος, Επαγγελματίας Μελισσοκόμος: Μέλισσα και άνθρωπος 
 7:00 – 8:00 μ.μ.: Εργαστήριο παρασκευής κεραλοιφής (Φιλιάνος Μάρκος, Παπασάνδας Θωμάς, Φαρμακοποιοί) 

  Πέμπτη 24/9 «Καλλιεργώντας στην Αττική» 
 5:30 – 6:00 μ.μ. Σωτηροπούλου Δήμητρα Γεωπόνος PhD : Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά στο πέρασμα των χρόνων 
 6:00 – 6:30 μ.μ. Διαμαντόπουλος Ηλίας Γεωπόνος MSc: Βασικές αρχές γευσιγνωσίας 
 6:30 – 7:00 μ.μ. Νικολοπούλου Μιλένα Γεωπόνος Phd, MSc: Είδη χλοοταπήτων, αβιοτικοί παράγοντες και καταπόνηση 
 7:00 – 7:30 μ.μ. Λίνος Αθανάσιος Γεωπόνος Phd, MSc : Παραγωγή και ποιότητα ελαιολάδου 
 5:30 – 7:30 μ.μ. Πρακτική κλαδέματος και εμβολιασμών 

Παρασκευή 25/9 «Η πολυλειτουργικότητα στην αγροτική ύπαιθρο» 
 5:30 – 6:00 μ.μ. Μοσχοπούλου Αικατερίνη Λέκτορας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών: Ελληνικά παραδοσιακά γαλακτοκομικά προιόντα 
 6:00 – 6:30 μ.μ. Γεωργόπουλος Θεοφάνης Καθηγητής σχολής τεχνολογίας τροφίμων,Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας : Καινοτομίες στην παρασκευή προϊόντων φυτικής προέλευσης με γλυκαντικές ύλες και αρτοσκευασμάτων με μειωμένες θερμίδες 
 6:30 – 7:00 μ.μ. Χατζής Λευτέρης Γεωπόνος MSc, & Παναγιώτης Παπαδόπουλος Γεωπόνος MSc : Προδιαγραφές ποιότητας - τυποποίησης αγροτικών προϊόντων & ασφάλεια τροφίμων 
 5:30 – 7: 30 μ.μ. Εργαστήριο παρασκευής κρέμας φυτικών καλλυντικών (Καραβασίλης Κωνσταντίνος Χημικός & Αρχοντούλης Απόστολος Χημικός) 

 Σάββατο 26/9 
 10:30 – 11:00 π.μ. Περδετζόγλου Δημήτριος Δρ. Φαρμακοποιός Ερευνητής: Η φυτοθεραπευτική προσέγγιση της υγείας 
 11:00 – 11: 30 π.μ. Σφήκα Δήμητρα Ψυχολόγος: Η επίδραση της ενασχόλησης με την ύπαιθρο στην ψυχική υγεία 
 10:30 μ.μ. Ο μικρόκοσμος της μέλισσας (Δραστηριότητες για μικρά παιδιά με θέμα τη μέλισσα) 1
 1:30 μ.μ. Από το αμπέλι στο κρασί (Πάτημα σταφυλιών από μικρά παιδιά) 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου