Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Περιμένουν την πληρωμή της Ενιαίας Ενίσχυσης από χθες οι αγρότες.

Εν αναμονή της πληρωμής της Ενιαίας Ενίσχυσης βρίσκονται από χθες, 22 Δεκεμβρίου, χιλιάδες αγρότες, που παρά τις εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Πάρι Κουκουλόπουλου στη ΝΕΡΙΤ ότι ξεκινάει η πληρωμή, σήμερα δεν βρήκαν χρήματα τους λογαριασμούς τους. Ειδικότερα, χθες ο κ. Κουκουλόπουλος δήλωσε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) αργά το απόγευμα πιστώνονται στην τράπεζα τα χρήματα του υπολοίπου της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1 δις ευρώ για 700.000 δικαιούχους παραγωγούς που έχουν υποβάλλει δηλώσεις καλλιέργειας και εκτροφής. Όπως και στην προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης έτσι και σήμερα οι πληρωμές γίνονται χωρίς παρακρατήσεις. Από τον Αύγουστο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου οι πληρωμές προς τους αγρότες θα αγγίξουν τα 3 δις ευρώ». 
 Εν τω μεταξύ η μόνη ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ χθες για Ενιαίας Ενίσχυση αφορούσε αυτή της εξόφλησης της Ενιαίας για το 2011, σε 1.536 δικαιούχους με συνολικό ποσό 2.017.549 ευρώ. 
 Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥπΑΑΤ η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης θα γίνει λίγο πριν το τέλος του έτους, δηλαδή στις 29 Δεκεμβρίου. 
 Παράλληλα, όσο περνούν οι ημέρες και πλησιάζουμε προς το τέλος του χρόνου μεγαλώνει η αγωνία των αγροτών για την πληρωμή της δεύτερης δόσης για την επιστροφή του ειδικού φόρου αγροτικού πετρελαίου. Σε αυτό το ερώτημα όμως κανείς από την Κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση με σιγουριά. Παρόλα αυτά, καταβάλλονται προσπάθειες μέχρι και την τελευταία στιγμή προκειμένου οι επιστροφή του φόρου να πιστωθεί στους δικαιούχους πριν το τέλος του 2014. 
 Επίσης, σε εξέλιξη - αλλά με αργούς ρυθμούς - βρίσκεται οι πληρωμές των βιοκαλλιεργητών. Το σύστημα άνοιξε με τους µε 364 παραγωγούς της Λέσβου και χθες 22/12 πληρώθηκαν οι δικαιούχοι της Αιτωλοακαρνανίας, της Λάρισας, της Ηλείας και του Έβρου. 

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.