Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Οδηγός ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων από το ΥΠ.Α.Α.Τ.

 Έναν πλήρη και πρακτικό Οδηγό Ορθής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενημέρωση και την προστασία των αγροτών αλλά και των καταναλωτών. Στον Οδηγό περιλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες για όλα τα θέματα που αφορούν τη χρήση των γεωργικών φαρμάκων όπως: 
-Τρόπος παρασκευής και χρήσης του ψεκαστικού διαλύματος. 
-Ρύθμιση του ψεκαστικού. 
-Μέτρα προστασίας του χειριστή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εφαρμογή. 
-Χειρισμός των κενών συσκευασιών καθώς και του εναπομείναντος διαλύματος μετά τη χρήση. 
-Απαραίτητες ενέργειες σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (ατύχημα, κατάποση, έκθεση του χρήστη στο γεωργικό φάρμακο) 
-Προϋποθέσεις ενημέρωσης των κατοίκων, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων πριν από τη διενέργεια ψεκασμών για την προστασία της ανθρώπινης υγείας, των παραγωγικών ζώων και των μελισσοσμηνών. 
-Προστασία του περιβάλλοντος από την ανεξέλεγκτη απόρριψη γεωργικών φαρμάκων. 
 
Απαράδεκτη εικόνα απόρριψης κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων δίπλα σε σημείο υδροληψίας

Επίσης στον Οδηγό περιγράφονται και οι ποινές που προβλέπει ο νόμος για περιπτώσεις παράνομης διακίνησης και μη ορθής χρήσης και χειρισμού των γεωργικών φαρμάκων. 

Ολόκληρο τον Οδηγό μπορείτε να τον δείτε και να τον κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο: 

 ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου