Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Με ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο θα γίνει (;) η παγιδοθεσία του προγράμματος Δακοκτονίας 2014. Μέχρι τέλος Μαρτίου θα δημοσιευτεί η σχετική διακήρυξη.

Με ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο αποφάσισε το ΥΠ.Α.Α.Τ. να γίνει και φέτος η τοποθέτηση και παρακολούθηση των παγίδων για το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2014 στην Π.Ε. Πρέβεζας. Η σχετική διακήρυξη αναμένεται να βγεί στον αέρα μέχρι το τέλος Μαρτίου και το έργο θα είναι της τάξης των 16.000 Ευρώ περίπου (χωρίς ΦΠΑ).
 Θα περιλαμβάνει την τοποθέτηση και την παρακολούθηση περίπου 350 παγίδων τύπου McPhail (ο ακριβής αριθμός θα εξαρτηθεί από τις περιοχές που θα ενταχθούν τελικά στο πρόγραμμα) για τη χρονική περίοδο από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Φέτος έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές του έργου και προβλέπεται η τοποθέτηση μίας παγίδας ανά 2000 ελαιόδεντρα και όχι ανά 1000 που ήταν πέρυσι.
Ο ιδιώτης που θα αναλάβει το έργο θα πρέπει να είναι επαγγελματίας με έναρξη επιτηδεύματος στη Δ.Ο.Υ. και να διαθέτει πτυχίο γεωπόνου ή τεχνολόγου γεωπονίας φυτικής παραγωγής. Σε περίπτωση που δεν διαθέτει ο ίδιος το σχετικό πτυχίο θα πρέπει να απασχολήσει γεωπόνο ή τεχνολόγο γεωπονίας για το χρονικό διάστημα του έργου, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
Φέτος το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επέλεξε ένα "μικτό" σύστημα για την εφαρμογή της παγιδοθεσίας, δίνοντας σε κάποιες Περιφερειακές Ενότητες τη δυνατότητα να κάνουν διαγωνισμό και σε κάποιες άλλες τη δυνατότητα να προσλάβουν απευθείας εργάτες-παγιδοθέτες. Πάντως η απόφαση να συμπεριληφθεί η Πρέβεζα στην πρώτη κατηγορία προκαλεί κάποια ερωτηματικά, εάν σκεφτεί κανείς ότι ο περσινός διαγωνισμός είχε αποβεί άγονος δύο φορές και τελικά αναγκάστηκε η Δ.Α.Ο.Κ. να προσλάβει εσπευσμένα παγιδοθέτες για την υλοποίηση του προγράμματος.
Το ιστολόγιό μας θα δημοσιεύσει ολόκληρη τη Διακήρυξη αμέσως μόλις αυτή δοθεί στη δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.