Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Αντίστροφη μέτρηση για το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, 6-8- Σεπτεμβρίου στην Πρέβεζα.

Η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας μας έστειλε το παρακάτω κείμενο, το οποίο αναδημοσιεύουμε ολόκληρο, μαζί με τη σχετική Αφίσα της εκδήλωσης:

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το τριήμερο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, στο παραθαλάσιο χωριό Κανάλι Πρέβεζας, για νέες και νέους από την Ελληνική ύπαιθρο ή/& νέες και νέους που θέλουν να κατοικήσουν, να εργασθούν και να ζήσουν στην ύπαιθρο. 
 Σε ένα μήνα (6-8 Σεπ 2013) η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας θα υποδεχθεί τις νέες και τους νέους από όλη την Ελλάδα για να συζητήσουν, να γνωρισθούν και να πάρουν αποφάσεις για την ζωή τους. Μέσα σε ένα χρόνο θα διαμορφωθεί το πλαίσιο της ΚΓΠ για την Ελλάδα 2014-2020 και οι νέες και οι νέοι αισθάνονται ισχυρό θεσμικό κενό για τα θέματα που τους απασχολούν. 
 Αντί για διαλέξεις το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα αναπτυχθεί σε τέσσερις κύκλους συζητήσεων-εργαστήρια κοινωνικής ζύμωσης-επίδειξη δεξιοτήτων, με βασικό σύνθημα «κάνοντας πράξη τις ιδέες μας». Προβλέπονται:  
 -Παρουσιάσεις για τις προοπτικές της Ελληνικής Γεωργίας, της Ελληνικής Κτηνοτροφίας, της Ελληνικής Αλιείας και της Ελληνικής δασοπονίας. 
-Παρουσιάσεις για τις προβλέψεις της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, Παρουσιάσεις Πετυχημένων Πρακτικών από τον αγροτικό τομέα, 
-Παρουσιάσεις τεχνικών προώθησης αγροτικών προϊόντων. 
-Τυροκόμηση σε TyroBox της BelgoMilk, 
-Απόσταξη αιθέριων ελαίων από αρωματικά φυτά, 
-Εμβολιασμό βασιλισσών σε μελισοσμήνη, 
-Κατασκευή ατομικού blogspot, εκμάθηση των εφαρμογών του iFARMA, παραγωγή καλλυντικών (σαπούνια, σαμπουάν κλπ), παραγωγή ζωοτροφής με υδροπονία. 
-Διαγωνισμοί «αρμέγματος», οδήγησης τρακτέρ ακριβείας, συμμετοχής κλπ. 
 Σύνθεση των συντελεστών της τοπικότητας και ταυτότητας μιας περιοχής με σύνδεση της παραγωγής τοπικών φημισμένων αγροτικών προϊόντων, με τον τοπικό πολιτισμό και την ιστορία, την τοπική γαστρονομία και τις τοπικές συνταγές, την τοπική επεξεργασία, την οργάνωση τοπικής εφοδιαστικής αλυσίδας και την προώθηση της τοπικής κατανάλωσης. Σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα, είχαν οι γυναίκες και ο ρόλος τους κατοχυρωνότανε από συγκεκριμένες τελετές και γιορτές, όπως τα θεσμοφόρια, τα οποία εξασφάλιζαν την σποροπαραγωγή, την σποροφύλαξη και την επιβίωση των τοπικών κοινωνιών. 
 Η ΕΝΑ Πρέβεζας και η Π.Ε. Πρέβεζας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς οργανώνουν Επισκέψεις Μελέτης στην κοντινή Φιλιππιάδα για γνωριμία με την λειτουργία εγκατάστασης βιοαερίου από κτηνοτροφική μονάδα, σε σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα, στο Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε εκτροφείο πέστροφάς και σε αναδειχθέν αρχαίο ρωμαϊκό ελαιοτριβείο.
  Όλοι οι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα βρεθούν μαζί στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπ 2013, στις 20.30, στην κεντρική πλατεία του Καναλιού Πρέβεζας, που θα είναι ανοιχτή (μόνο η τελετή έναρξης) σε όποιον θέλει να είναι μαζί με τις νέες και τους νέους της υπαίθρου. 
 Επίσης όλοι οι συμμετέχοντες και όσοι άλλοι κάτοικοι των γύρω περιοχών θέλουν μπορούν να είναι μαζί το Σάββατο, 7 Σεπ 2013, στις 20.30, στην αυλή του Πολιτιστικού Συλλόγου στην κοντινή Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, με τοπικά ακούσματα και τοπικούς χορούς σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Σαμψούντας. 
 Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου θα κλείσει με προσομοίωση Αγοράς Αγροτών, ανοικτής σε όλους, ακόμα και τους περαστικούς από την Ιόνια οδό, το μεσημέρι της Κυριακής, 8 Σεπ 2013, στον χώρο του Φεστιβάλ, με τους Νέους Αγρότες της Πρέβεζας, πρωταγωνιστές όπως πάντα, και έτοιμους να μοιραστούν τις εμπειρίες από την πρώτη Αγορά Αγροτών Πρέβεζας. 
 Ο κ. Λ. Ραβανός, πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας επεσήμανε ότι η διοργάνωση είναι ανοικτή σε όλους στους νέους και νέες (και όσους έχουν νεανική διάθεση) που κατοικούν ή θα κατοικήσουν στην ύπαιθρο, αγρότες, αγρότισσες και όλα τα επαγγέλματα και επαγγελματικές δεξιότητες που κάνουν την ποιότητα ζωής στην ύπαιθρο ανεκτή. 
 Καινοτομώντας για άλλη μια φορά η Ένωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας προετοιμάζει με ενθουσιασμό το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου (6-8 Σεπ 2013, Κανάλι Πρέβεζας) προσεγγίζοντας όλη την ζωή στην ύπαιθρο και την ολοκληρωμένη οικονομική ανάπτυξη τοπικά και καλώντας όλους τους Νέους και Νέες να ξεκινήσουν ένα διάλογο, με νέους ανθρώπους που έχουν αποδείξει ότι την συζήτηση και τις ιδέες μπορούν να τις κάνουν πράξη, τηρώντας τις καταστατικές και νόμιμες διαδικασίες, μακριά από κεντρικές εξουσίες, όπως πέτυχε τα τελευταία 20 χρόνια, μέχρι πριν από λίγο, το Πανελλήνιο Κίνημα των Νέων Αγροτών. 
Το Φεστιβάλ Νέων Υπαίθρου, 6-8 Σεπ 2013, Κανάλι Πρέβεζας είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους Νέους και τις Νέες της υπαίθρου με καλή διάθεση, να συναντηθούν, να συναγωνισθούν, να γνωρισθούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να αποφασίσουν να δράσουν, στα πλαίσια των νόμων, των δομών και οργανώσεων των πολιτών. 
 Πληροφορίες-Αιτήσεις συμμετοχής: κιν: 6974111252, email: enaprevezas@yahoo.gr 

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.