Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Σε καταγραφή των μονάδων εκτροφής σαλιγκαριών προχωρά το ΥΠ.Α.Α.Τ.


Σε καταγραφή και χορήγηση κωδικών εκμετάλλευσης στις μονάδες εκτροφής σαλιγκαριών προχωρά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Έχουν ήδη αποσταλεί σχετικά έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες ενώ ένα πολύ χρήσιμο ενημερωτικό φυλλάδιο τόσο για την εκτροφή όσο και για τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι εκτροφείς (όπως άδεια λειτουργίας, εγγραφή στο Μητρώο κλπ) έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του το αρμόδιο τμήμα. Όπως πολύ σωστά επισημαίνεται και εκεί χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά το σχεδιασμό μια τέτοιας επιχειρηματικής κίνησης τόσο για τα θέματα εκτροφής (αποδόσεις, θνησιμότητες κλπ) όσο και για το μείζον ζήτημα της διάθεσης του τελικού προϊόντος στην αγορά, η οποία δεν είναι εύκολο στις σημερινές συνθήκες να διασφαλιστεί ή στη συνήθη σήμερα περίπτωση της συμβολαιακής εκτροφής η προσεκτική μελέτη των όρων υπό τους οποίους γίνεται αυτή ώστε να εξασφαλισθεί το οικονομικό όφελος για την εκμετάλλευση.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου