Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μίσθωση αγροτεμαχίων του ΥΠ.Α.Α.Τ. στο Ν. Πρέβεζας.

Σύντομα θα ξεκινήσει και στο Ν. Πρέβεζας η ανάρτηση αγροτεμαχίων για μίσθωση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας εξέδωσε το ακόλουθο έγγραφο:

Θέμα: Παραχώρηση χρήσης ακινήτων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σχετ.: Αρ. Πρωτ.: 1204/51539/2-5-2012 Εγκύκλιος Υπ. Α.Α. & Τ.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι βάσει του νόμου 4061/2012 το καθεστώς μίσθωσης αγροτεμαχίων του Υπουργείου Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων άλλαξε.
Η κατηγορία που αφορά τους αγρότες είναι κυρίως η παραχώρηση της χρήσης αγροτικών ακινήτων έως 100 στρεμμάτων, έναντι χαμηλού τιμήματος. Για εκτάσεις άνω των 100 στρεμμάτων, καθώς και για σκοπούς που εξειδικεύονται με τον Ν. 4061/2012 ακολουθείται η διαδικασία της δημοπρασίας.
Ο δικαιούχος για την παραχώρηση της χρήσης έναντι χαμηλού τιμήματος πρέπει να εντάσσεται σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:
α) Να είναι επαγγελματίας αγρότης ή κάτοχος αγροτικής εκμετάλλευσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
β) Να είναι άνεργος εγγεγραμμένος στα αρχεία του (Ο.Α.Ε.Δ.).
γ) Να είναι νέος ηλικίας έως τριάντα πέντε (35) ετών πτυχιούχος Γεωτεχνικής Σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ).
Το τίμημα ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η επιλογή γίνεται βάσει βαθμών που συγκεντρώνει κάθε ενδιαφερόμενος και η χρονική διάρκεια της παραχώρησης χρήσης, ορίζεται από πέντε (5) έως είκοσι πέντε (25) έτη, με δυνατότητα παράτασης. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει αίτηση είτε μέσω του διαδικτύου είτε στην Επιτροπή Θεμάτων Γης και Επίλυσης Διαφορών της οικείας Περιφέρειας (Περιφερειακής Ενότητας).
Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας ήδη επεξεργάζεται τα στοιχεία που αφορούν τα προς παραχώρηση ακίνητα, ώστε σύντομα να αναρτηθούν και να ανακοινωθούν οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι στο ιστολόγιό μας υπάρχει σύνδεσμος ("ΜΙΣΘΩΣΗ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ") από τον οποίο μπορούν να παρακολουθούν όλες τις αναρτήσεις αγροτεμαχίων για μίσθωση που πραγματοποιεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.