Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων για συλλογική σύμβαση εργασίας-διαγραφή χρέους-δημόσια υγεία.

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας μας έστειλε την παρακάτω Ανακοίνωση:

 Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Ανοίγει το ζήτημα της συλλογικής σύμβασης εργασίας των γεωπόνων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, στηρίζει τη «πανελλαδική κίνηση για τη διαγραφή του χρέους ΤΩΡΑ» και τις πρωτοβουλίες των συλλόγων εργαζομένων στα νοσοκομεία της περιοχής. 

 Στη τελευταία του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών υπαλλήλων αποφάσισε: 

  1) Κάλεσμα προς την Ομοσπονδία Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας ώστε να προχωρήσει σε μια πρώτη διερευνητική συνάντηση με τους εργοδοτικούς φορείς για την ομοιοεπαγγελματική συλλογική σύμβαση εργασίας. Η απόφαση του σωματείου για τη συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία κατατέθηκε και υπερψηφίστηκε στη Γενική Συνέλευση του ΓΕΩΤΕΕ(αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του ΓΕΩΤΕΕ), θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα σε συσκέψεις του σωματείου σε Γιάννενα και Άρτα. 

2)Το σωματείο στηρίζει τη «πανελλαδική κίνηση για τη διαγραφή του χρέους ΤΩΡΑ». . Η αναγνώριση του χρέους και της υποχρέωσης αποπληρωμής του στους τοκογλύφους της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., στις τράπεζες και τα κάθε λογής ιδιωτικά τοκογλυφικά «ιδρύματα», σημαίνει νέα αντεργατικά-αντιαγροτικά μέτρα, νέες πολιτικές λιτότητας και περικοπών, συνέχιση των «διαρθρωτικών» αλλαγών σε βάρος της εργαζόμενης κοινωνικής πλειονότητας. Το ζήτημα του χρέους είναι θηλιά που πνίγει τα εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της λαϊκής πλειοψηφίας. Στερεί το δικαίωμα του λαού να αποφασίζει κυρίαρχα για το μέλλον του. Η επιταγή της αποπληρωμής του υπονομεύει κάθε δυνατότητα άσκησης μιας άλλης πολιτικής με κέντρο την ικανοποίηση των εργατικών-λαϊκών συμφερόντων, αποτελεί τείχος στο οποίο προσκρούει κάθε διεκδίκηση και από αυτή τη σκοπιά στηρίζουμε τη «πανελλαδική κίνηση για τη διαγραφή του χρέους ΤΩΡΑ» και θα πάρουμε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αγώνα και με άλλα σωματεία της περιοχής μας

3) Με βάση τη κατάσταση υπολειτουργίας και διάλυσης των δημόσιων δομών υγείας στη περιοχή μας καλούμε τα μέλη μας να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν οι σύλλογοι εργαζομένων στα νοσοκομεία της περιοχής. Συμμετέχουμε στις τοπικές επιτροπές αγώνα για την υγεία. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας 

10 Μάη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.