Στόχος των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων είναι η προώθηση και στήριξη της μελισσοκομίας και των υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντων της, μέσω της κατάλληλης ενημέρωσης και εκπαίδευσης των Ελλήνων μελισσοκόμων, δήλωσε ο κ. Καρασμάνης.
Τα εν λόγω προγράμματα, που εντάσσονται στο πλαίσιο του κοινοτικού Κανονισμού 1234/2007 για τις εκπαιδεύσεις μελισσοκόμων, θα υλοποιηθούν από τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, σε κέντρα «ΔΗΜΗΤΡΑ», Πρακτικά Γεωργικά Σχολεία, καθώς και σε χώρους μελισσοκομικών συνεταιρισμών και συλλόγων, είναι δε ομοιόμορφα γεωγραφικά κατανεμημένα τόσο στη νησιωτική, όσο και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα.
Οι εκπαιδευτές προέρχονται από μητρώο - κατάλογο εκπαιδευτών που καταρτίζει ο ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ, ενώ η χρονική διάρκεια της κάθε ταχύρυθμης εκπαίδευσης μπορεί να φτάσει τις 15 ώρες ανά εκπαιδευόμενο (έως και 3 μέρες). Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα του μελισσοκομικού ενδιαφέροντος, όπως η παραγωγή προϊόντων κυψέλης, μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών, αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου, μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρησή του, τυποποίηση, εμπορία, προώθηση και σήμανση μελισσοκομικών προϊόντων, βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) και προώθηση μελισσοκομικών προϊόντων μέσω Διαδικτύου.
Πηγή: www,agrotypos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.