Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μικρότερες σε σχέση με πέρυσι οι νέες τιμές που έδωσε η Δωδώνη για το γάλα.

Απογοητευμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου που παραδίδουν γάλα στην γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, μετά τις νέες τιμές που ανακοίνωσε η εταιρεία. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εκπροσώπου των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Ηπείρου, κ. Μιχάλη Τζίμα ο οποίος ανέφερε: από χθες στα καφενεία όλοι οι παραγωγοί συζητάνε που θα βρουν κάποιον αγοραστή να πουλήσουν τα ζώα τους. Σύμφωνα με όσα μας αναφέρουν κτηνοτρόφοι, οι παραγωγοί πρόβειου γάλακτος που προμηθεύουν την εταιρία με λιγότερους από πέντε τόνους θα παίρνουν 90 λεπτά το λίτρο, οι μεταξύ 5 και 15 τόνων θα παίρνουν 94 λεπτά, οι παραγωγοί 15 με 30 τόνων 0,98 ευρώ, οι παραγωγοί 30-60 τόνων 1,01 ευρώ και οι άνω των 60 τόνων, 1,05 ευρώ. Σύμφωνα με τον κ. Τζίμα, πέρσι η τιμή ήταν για όλους στα 1,05 ευρώ και για όσους έπαιρναν προκαταβολή, 1,02 ευρώ. 
 Επίσης, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά για τους αγελαδοτρόφους εκτιμάται ότι η τιμή θα παραμείνει στα 45 λεπτά. Για το γίδινο γάλα, δημιουργούνται επίσης δύο κατηγορίες.  
 Σχετικά με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, η Δωδώνη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: 
 Με σταθερή τη δέσμευσή της για στήριξη περισσότερων από 6.000 συνεργαζόμενων παραγωγών, η ΔΩΔΩΝΗ ανακοίνωσε σήμερα τη νέα τιμολογιακή πολιτική προμήθειας γάλακτος. Mε τη νέα τιμολογιακή πολιτική, η ΔΩΔΩΝΗ: 
-συνεχίζει να προμηθεύεται γάλα από όλους τους παραγωγούς, ακόμα και τους πιο μικρούς -με ετήσια παραγωγή από 1 έως 5.000 κιλά, διατηρώντας έτσι τη μεγαλύτερη βάση συνεργαζόμενων παραγωγών της αγοράς -πλέον των 6.000- και στηρίζοντας ουσιαστικά την περιοχή της Ηπείρου 
-θα προμηθεύεται γάλα βάσει ποιοτικών και ποσοτικών κριτηρίων, επιβραβεύοντας τους παραγωγούς εκείνους που προμηθεύουν την εταιρεία με το καλύτερης ποιότητας γάλα και αντισταθμίζοντας την πολυπλοκότητα συλλογής γάλακτος από ένα ευρύτατο δίκτυο που εκτείνεται μέχρι και τα πιο απομακρυσμένα χωριά της Ηπείρου 
-συνεχίζει να προμηθεύεται το καλύτερο ποιοτικά γάλα της Ελλάδας και να προσφέρει στους προμηθευτές της την καλύτερη τιμή σε σχέση με το μέσο όρο της αγοράς για αυτό το γάλα 
-δημιουργεί αξία για την εταιρεία και τους παραγωγούς, διατηρώντας τον ηγετικό της ρόλο στην ελληνική και διεθνή αγορά και δημιουργώντας προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέλλον. 
 Η ΔΩΔΩΝΗ είναι μια από τις λίγες μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες στην Ελλάδα που προμηθεύεται γάλα από ένα μεγάλο αριθμό μεμονωμένων παραγωγών. Πάνω από το 25% των 6.000 παραγωγών της, παρέχουν λιγότερα από 2.000 κιλά γάλακτος ανά έτος. Για αυτούς τους μικρούς παραγωγούς, η πώληση του γάλακτος αποτελεί ένα σημαντικό τρόπο για να συμπληρώσουν τα υφιστάμενα περιορισμένα εισοδήματά τους και τις συντάξεις τους. Η νέα τιμολογιακή πολιτική προμήθειας γάλακτος θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να αγοράζει το γάλα αυτών των παραγωγών και ως εκ τούτου να συνεχίσει να υποστηρίζει περισσότερα από 6.000 νοικοκυριά στην Ήπειρο. 
 Η ΔΩΔΩΝΗ είναι υπερήφανη για την παραγωγή φέτας και άλλων γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Ως ο μεγαλύτερος παραγωγός φέτας, θα συνεχίσει να αγοράζει το 100% του αιγοπρόβειου γάλακτος από την περιφέρεια της Ηπείρου, η οποία αναγνωρίζεται ευρέως για την υψηλή ποιότητα του γάλακτός της. Επιβραβεύοντας τους παραγωγούς που παράγουν υψηλότερης ποιότητας γάλα, η ΔΩΔΩΝΗ συνεχίζει την 50ετή της παράδοση, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα. 
 Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΩΔΩΝΗ, Tom Seepers, υπογράμμισε «Οι πρόσφατες εξελίξεις στις πωλήσεις, μάς δίνει την πεποίθηση ότι φέτος θα ανακόψουμε την προηγούμενη 3ετή μείωση των πωλήσεων και αναμένουμε ότι από τον επόμενο χρόνο θα δούμε αύξηση, η οποία θα στηρίζεται κυρίως στις εξαγωγές. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να συνεχίζουμε να αγοράζουμε όλο το γάλα που οι Ηπειρώτες παραγωγοί θέλουν να μας προμηθεύουν. Η νέα τιμολογιακή πολιτική προμήθειας γάλακτος θα μας επιτρέψει να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι παραγωγοί -συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των πιο μικρών - θα συνεχίσουν να βρίσκουν στη ΔΩΔΩΝΗ αγοραστή για το γάλα τους. Πιστεύουμε τέλος ακράδαντα ότι είναι δίκαιο η υψηλότερη ποιότητα γάλακτος να ανταμείβεται με τις υψηλότερες τιμές». 

Πηγή: www.agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.