Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Παρέμβαση του ΓΕΩΤΕΕ για τις απολύσεις γεωτεχνικών στον ΕΛ.Γ.Α.

Πολλές και ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που δικαιώνει τη διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. στη δικαστική της διαμάχη με εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν προσληφθεί με βάση το Π.Δ. 164/2004, και οδηγεί δεκάδες γεωτεχνικούς του Οργανισμού στην απόλυση και την ανεργία. 
Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με επιστολή του προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΕΛ.Γ.Α., την οποία κοινοποιεί και στην πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ.,  ζητάει την απόσυρση των σχετικών αιτήσεων ακύρωσης αναφέροντας επί λέξει τα εξής: 
"Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου στηρίχτηκε σε αμφιλεγόμενους και αναληθείς ισχυρισμούς της διοίκησης του ΕΛΓΑ, μη αναγνωρίζοντας στην ουσία τη νομιμότητα των υπογραφών των εν λόγω Γεωτεχνικών-εκτιμητών... ...Θεωρούμε ότι η επιμονή του ΕΛΓΑ για την περαιτέρω εκδίκαση των υποθέσεων με βάση τα ανωτέρω επιχειρήματα, θα προκαλέσει επιπλοκές και επικείμενες δικαστικές διαμάχες οι οποίες θα μεταφερθούν στα ποινικά ακροατήρια, με αντικείμενο τη διερεύνηση των πιθανών ευθυνών όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων, που θα θέτουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα των ενεργειών του Οργανισμού. 
Αντίθετα θεωρούμε ως ορθότερο και νομιμότερο, το Δ.Σ. του Οργανισμού να αποσύρει πάραυτα τις αιτήσεις ακύρωσης προς το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, οι οποίες στόχο έχουν την απόλυση των συναδέλφων μας και να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ. την άμεση ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, που θα διασφαλίζει την παραμονή των συναδέλφων μας, ως εργαζομένων, στον ΕΛ.Γ.Α." 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΩΤΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.