Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Αναλυτική διευκρινιστική εγκύκλιος του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων (Ν. 4056/2012)Τις 14/6 εκδόθηκε από το ΥπΑΑΤ αναλυτική διευκρινιστική εγκύκλιος για το Ν. 4056/2012 για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Με αυτή ξεκαθαρίζει σε μεγάλο βαθμό το τοπίο για τις διαδικασίες που θα ακολουθούνται για την αδειοδότηση και τα σχετικά δικαιολογητικά. Μένουν βέβαια κάποια ερωτήματα και τεχνικές λεπτομέρειες (όπως η έκδοση των ΠΠΔ και το ηλεκτρονικό μητρώο) αλλά η εκδοθείσα εγκύκλιος δίνει το βασικό κορμό πάνω στον οποίο μπορούν να κινηθούν οι ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι και οι υπηρεσίες των περιφερειακών ενοτήτων. Δεν έχει νόημα να γίνει εδώ μια ανάλυση σελίδα σελίδα της διευκρινιστικής απλά θα επισημάνουμε πως σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται ότι σε επίπεδο δικαιολογητικών δεν υπάρχει μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την υφιστάμενη μέχρι στιγμής νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση βοηθάει πολύ η αποσαφήνιση και κατηγοριοποίηση των δικαιολογητικών σε φύλλα ελέγχου καθώς θα είναι γνωστό εκ των προτέρων τι πρέπει να υπάρχει στο φάκελο που θα ελεγχθεί από την επιτροπή σταυλισμού. Εκείνο που θα φανεί στην εφαρμογή είναι αν τα χρονικά περιθώρια του νόμου είναι επαρκή για τη συγκέντρωση των απαραίτητων δικαιολογητικών. Επίσης για μια ακόμη φορά πρέπει να τονίσουμε ότι πολλά προβλήματα στην αδειοδότηση των σταυλικών εγκαταστάσεων είναι απόρροια του χωροταξικού σχεδιασμού (ΓΠΣ, δάση, αρχαιολογικοί χώροι κλπ) και σε ένα πολύ μικρότερο βαθμό του ιδιοκτησιακού. Πιστεύουμε ότι η λύση σε αυτό τον τομέα θα ελαφρώσει κατά μεγάλο μέρος το γραφειοκρατικό βάρος και για τον κτηνοτρόφο και για τις υπηρεσίες (τουλάχιστον 5 σχετικά δικαιολογητικά) και θα επιτρέψει και την εξεύρεση πιο λειτουργικών λύσεων και για πολεοδομικά και περιβαλλοντικά θέματα. Το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου είναι διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου