Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Ημερίδα στα Ιωάννινα για τη φέτα, το Σάββατο 17 Μαρτίου.


Ημερίδα στα Ιωάννινα με θέμα: «Οι εμπορικές συμφωνίες CETA και Ν. Αφρικής για τη Φέτα» διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, τον Όμιλο Φίλων Φέτας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «ΕΝΩΣΗ Αγροτών» & την Ένωση Νέων Αγροτών Ιωαννίνων και την ΠΕΔ Ηπείρου.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί στις 17 Μαρτίου ημέρα Σάββατο και ώρα 11.00 π.μ., στο ξενοδοχείο du Lac και θα περιστραφεί γύρω από τους κινδύνους που διατρέχει το εθνικό μας προϊόν, η φέτα, αλλά και τον ρόλο που διαδραματίζει στην εθνική μας οικονομία.

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις πολιτικών προσώπων, φορέων κλπ. Τέλος θα γίνουν ερωτήσεις από δημοσιογράφους, που έχουν προσκληθεί από όλη την Ελλάδα και θα παραβρεθούν στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11:00 π.μ. Χαιρετισμοί

• Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης

• Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας

• Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης

• Πρόεδρος Δ.Σ. «ΕΝΩΣΗ Αγροτών» κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης

11:30 π.μ. Ομιλίες

«Εθνική υποχρέωση η διασφάλιση της ταυτότητας της Φέτας»
Εμμανουήλ Ανυφαντάκης- Ομότιμος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών & τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος

«Οι δικαιολογίες του ξεπουλήματος της Φέτας με τις Συνθήκες της ΕΕ»
Χρήστος Αποστολόπουλος - Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ)


«Ο ρόλος της ΦΕΤΑΣ στη βιωσιμότητα της Ελληνικής Αιγοπροβατοτροφίας»
Γεώργιος Ζέρβας- Πρόεδρος της ΕΖΕ - καθηγητής και τέως πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συντονισμός συζήτησης: Ειρήνη Αιμονιώτη – Δημοσιογράφος ΕΣΕΤ

Για πληροφορίες, κ. Αιμονιώτη Ειρήνη στο eiriniaimonioti@gmail.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου