Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 12/1 και 15/1


Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου μας έστειλε την παρακάτω Ανακοίνωση:


Στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις
τη Παρασκευή 12/1 και τη Δευτέρα 15/1

Τις προσεχείς μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ψηφίσει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της Γ αξιολόγησης και τον αντισυνδικαλιστικό – αντιαπεργιακό νόμο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και της ΕΕ. Η κυβέρνηση μπαίνει στην τελική ευθεία καθώς πρέπει όλα να έχουν ψηφιστεί πριν της 22/1 – στη συνεδρίαση του Eurogroup. Βασικό εργαλείο στην επιβολή της πολιτικής της αποτελεί η ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής και η κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων με χαρακτηριστικότερα μέτρα τον αντιαπεργιακό νόμο, την ψήφιση του νόμου Κοντονή για το ιδιώνυμο στους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς , την καταστολή των ΜΑΤ απέναντι σε κάθε αντίδραση, το πέρασμα στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων από ότι απέμεινε απούλητο και το κόψιμο οικογενειακών επιδομάτων

Απέναντι σε αυτή την επίθεση οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν την γραμμή υποταγής και συναίνεσης, αρνούμενες κάθε αγωνιστικό σχέδιο. Τώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει τον νέο γύρο επίθεσης θεωρούμε πιο αναγκαίο από ποτέ να σημάνει συναγερμός με διαδικασίες βάσης, γύρω από ένα συνολικό απεργιακό – αγωνιστικό σχέδιο, ανεξάρτητα από τι θα πράξουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. Σπέρνουν οργή θα θερίσουν θύελλες.


Στην κατεύθυνση αυτή το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου καλεί όλα τα μέλη του αλλά και το λαό της Ηπείρου να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου τη Παρασκευή 12/1 και τη Δευτέρα 15/1.


ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.