Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Προσαρμογή των καταστημάτων γεωργικών φαρμάκων στις νέες προδιαγραφές του Π.Δ. 159/2013 (μέχρι 18-11-2014) και προβλήματα στην ηλεκτρονική καταγραφή της λιανικής πώλησης.

Με επιστολή της προς τα καταστήματα εμπορίας γεωργικών φαρμάκων, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας επισημαίνει την υποχρέωσή τους να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις του Π.Δ. 159/2013 όσον αφορά τις προδιαγραφές των χώρων τους καθώς και τις υπόλοιπες απαιτήσεις που αυτό θέτει. 
 Ολόκληρη την επιστολή μπορείτε να δείτε εδώ
 Για τα καταστήματα που ήδη λειτουργούσαν κατά την ημερομηνία δημοσίευσης του Π.Δ. (18-11-2013) έχει οριστεί μεταβατική περίοδος ενός έτους (μέχρι 18-11-2014) προκειμένου να συμμορφωθούν. Να υπενθυμίσουμε ότι μία από τις προϋποθέσεις που θέτει το Π.Δ. είναι η ύπαρξη διακριτού χώρου για την εμπορία των γεωργικών φαρμάκων, ο οποίος θα πρέπει κλειδώνεται και να μην είναι σε άμεση επαφή με τον αγοραστή των προϊόντων
 Εν τω μεταξύ, ποικίλα προβλήματα φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει η εφαρμογή από 1-1-2014 της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης των γεωργικών φαρμάκων. Πέρα από τα γνωστά προβλήματα που έχουν επισημανθεί κατά καιρούς και από το ΓΕΩΤΕΕ (για παράδειγμα δείτε εδώ), υπάρχουν παράπονα από τα καταστήματα ότι η καταγραφή σε πραγματικό χρόνο είναι "δυσκίνητη" και χρονοβόρα διαδικασία, και επιπλέον ότι πολλοί από τους πελάτες τους αρνούνται να δώσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να γίνει η ηλεκτρονική καταχώρηση. 
Για το λόγο αυτό η Δ.Α.Ο.Κ. μαζί με την παραπάνω επιστολή απέστειλε στα καταστήματα και ειδικό έντυπο για να το αναρτήσουν στον χώρο τους, στο οποίο θα τονίζεται ότι η ηλεκτρονική καταγραφή είναι υποχρεωτική από το νόμο και οι αγοραστές των γεωργικών φαρμάκων υποχρεούνται να παρέχουν στο κατάστημα τα πλήρη στοιχεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.