Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Ο εφιάλτης των απολύσεων στη ΔΩΔΩΝΗ: Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας μας έστειλε την παρακάτω Ανακοίνωση:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΗΠΕΙΡΟΥ- ΚΕΡΚΥΡΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΑΣ


Το σωματείο μας καταγγέλλει τις δύο νέες απολύσεις εργαζομένων (ένα μέλος του ΔΣ του σωματείου μας) από την επιχείρηση ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.
 Το χτύπημα του συνεταιριστικού τρόπου παραγωγής, των μικρομεσαίων παραγωγών, μετά το ξεπούλημα της ΑΤΕ και της γαλακτοβιομηχανίας σε ιδιώτες, περνά μέσα από την απλήρωτη παραγωγή των παραγωγών, τη μείωση των μισθών και τις απολύσεις. Άλλοι δύο εργαζόμενοι προστίθενται στους χιλιάδες ανέργους της περιοχή μας. Η αυξανόμενη ασυδοσία της εργοδοσίας στηρίζεται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης –Ε.Ε-ΔΝΤ ενάντια στις λαϊκές ανάγκες και τα εργατικά δικαιώματα. Καλούμε όλα τα συνδικάτα της περιοχής και τα Εργατικά Κέντρα να συντονιστούν ενάντια στη πολιτική της ανεργίας, της απλήρωτης εργασίας, των απολύσεων και του μοιράσματος της φτώχειας. Καλούμε τους φτωχομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να ενισχύσουν τα μπλόκα του αγώνα σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους για τη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου αγώνα , ρήξης και ανατροπής της σύγχρονης βαρβαρότητας. 
Μόνη λύση ο παλλαϊκός – πανεργατικός ξεσηκωμός με οργανωμένο το λαό που μπορεί να επιβάλλει τις δικές του λύσεις για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και της πολιτικής της αλλά και οποιασδήποτε άλλης κυβέρνησης που θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική. 

 Το ΔΣ του σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.