Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Μεγάλη μονάδα φαρμακευτικής κάνναβης πήρε έγκριση εγκατάστασης στην περιοχή Ωρωπού Πρέβεζας.

Μονάδα καλλιέργειας και παραγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης πρόκειται να εγκατασταθεί σύντομα στον Ωρωπό Πρέβεζας. 
Πρόσφατα είχαμε δημοσιεύσει άρθρο για την φαρμακευτική κάνναβη με όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη νομοθεσία που διέπει την καλλιέργεια και την παραγωγή του τελικού προϊόντος. Επαναλαμβάνουμε σύντομα τα τρία βασικά σημεία που είχαμε επισημάνει τότε, στη νομοθεσία περί φαρμακευτικής κάνναβης: 
1. Σύμφωνα με τη νομοθεσία η καλλιέργεια της φαρμακευτικής κάνναβης, η επεξεργασία της και η παραγωγή των τελικών προϊόντων θα πρέπει να γίνεται μέσα στην ίδια έκταση, η οποία κατ' ελάχιστον θα πρέπει να έχει εμβαδόν 4 στρέμματα.
2. Η νομοθεσία θέτει αυστηρότατους όρους για την ασφάλεια και τη φύλαξη της εγκατάστασης. Η έκταση θα πρέπει να είναι περίκλειστη με μόνιμο δικτυωτό πλέγμα ή τοιχοποιία ύψους τουλάχιστον 3 μ. και με ελεύθερη ζώνη πλάτους τουλάχιστον 3 μ. εσωτερικά.

3. Ουσιαστικά πρόκειται για μία μεγάλου μεγέθους επένδυση αφού μιλάμε για μία ολοκληρωμένη μονάδα καλλιέργειας, επεξεργασίας και παραγωγής τελικού προϊόντος, ενώ οι προδιαγραφές ασφαλείας, εκτός από την περίφραξη περιλαμβάνουν 24ωρη υποχρεωτική φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, πλήρη ηλεκτροφωτισμό για τη νύχτα, εξελιγμένο σύστημα συναγερμού κ.ά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο τα παράβολα για την έκδοση των αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας έχουν ένα κόστος 20.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη επένδυση που αφορά την Πρέβεζα υλοποιείται από την εταιρεία "GREENCAN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε." και πρόκειται να εγκατασταθεί σε χώρο συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων στη θέση "Τζούμτζα", Τ.Κ. Ωρωπού, Δημοτικής Ενότητας Λούρου, Δήμου Πρέβεζας.
Η επένδυση έχει πάρει έγκριση εγκατάστασης και το σχετικό ΦΕΚ μπορείτε να δείτε εδώ.
Η καλλιέργεια θα γίνεται υπό κάλυψη (θερμοκήπιο) και η καλλιεργούμενη έκταση θα φτάνει τα 11 στρέμματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.