Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Εκδήλωση-Παρουσίαση του βιβλίου "Το Ελαιόλαδο" από το Σύλλογο Γεωπόνων Πρέβεζας, την Παρασκευή 2 Μαρτίου.


Εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. στη ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ στην Πρέβεζα.

Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει την παρουσίαση της Εγκυκλοπαίδειας ελαιοκομίας "Το Ελαιόλαδο", ένα βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα από τη "Άξιον Εκδοτική" και θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για το ελαιόλαδο και την ελαιοκαλλιέργεια.
Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο Βασίλης Ζαμπούνης, γεωργοοικονομολόγος, εκδότης του περιοδικού "Ελιά και Ελαιόλαδο" και υπεύθυνος του ιστότοπου olivenews.gr.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο γεωπόνος Τάσος Γάτσιος.

Η εγκυκλοπαίδεια ελαιοκομίας "Το Ελαιόλαδο" αποτελεί μια επιστημονική-εκλαϊκευμένη έκδοση για το εθνικό μας προϊόν, το ελαιόλαδο, και είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Καλύπτει με σφαιρικό τρόπο το σύνολο του αντικειμένου "Ελιά-Ελαιόλαδο" ξεκινώντας από ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία για την ελαιοκαλλιέργεια, την εγκατάσταση του ελαιώνα, έδαφος, κλίμα, καλλιεργητικές πρακτικές και φροντίδες, φυτοπροστασία, συγκομιδή, ελαιοποίηση, τυποποίηση, εμπορία και φτάνοντας μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις στην Κοινή Οργάνωση Αγοράς ελαιόλαδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα για το βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε εδώ την αφίσα-πρόσκληση της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.