Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Δεν θα γίνουν φέτος ψεκασμοί Δακοκτονίας ανακοίνωσε η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας - Άγονοι οι σχετικοί διαγωνισμοί.

Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος ψεκασμοί Δακοκτονίας στην Π.Ε. Πρέβεζας, όπως ανακοίνωσε χθες με Δελτίο Τύπου η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
Η Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας καλεί τους ελαιοπαραγωγούς να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την προστασία των κτημάτων τους σύμφωνα με τις οδηγίες που θα εκδίδονται από την υπηρεσία για τους κατάλληλους χρόνους και τρόπους ψεκασμού.
Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      


Πληροφορούμε τους ελαιοπαραγωγούς ότι μετά από δύο συνεχείς άγονους διαγωνισμούς για την ανάδειξη εργολάβων ψεκασμού για το πρόγραμμα Δακοκτονίας 2017 και παρά τις προσπάθειές μας για εξεύρεση άλλου νόμιμου τρόπου ανάληψης του έργου, δυστυχώς δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Συνεπώς για το έτος 2017 δεν θα εφαρμοστεί πρόγραμμα ψεκασμών δακοκτονίας από την Δ.Α.Ο.Κ. Πρέβεζας και οι παραγωγοί θα πρέπει να μεριμνήσουν για την προστασία των ελαιοκτημάτων τους με δική τους μέριμνα και ευθύνη.

Η υπηρεσία μας παρ’ όλα αυτά θα παρακολουθεί την εξέλιξη του δακοπληθυσμού (με την τοποθέτηση παγίδων) και θα ενημερώνει τους παραγωγούς, ώστε στον κατάλληλο χρόνο να γίνονται οι ψεκασμοί με τα κατάλληλα σκευάσματα και τους ενδεδειγμένους τρόπους.

Η ενημέρωση θα γίνεται τόσο με δελτία τύπου στα ΜΜΕ όσο και από την ιστοσελίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας (www.preveza.gr).
 
      

Ο Δ/ΝΤΗΣ


ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΥΓΕΡΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου