Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την εργατική Πρωτομαγιά.

Το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηπείρου-Λευκάδας μας έστειλε την παρακάτω Ανακοίνωση για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς:

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΓΙΑ 1 ΜΑΗ

 1η Μάη, μέρα του εργατικού κινήματος, σύμβολο του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, βαμμένη με το αίμα των εργαζομένων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η συλλογική μνήμη επιστρέφει στην πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, στο «ματωμένο Μάη» του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944.
  1η Μάη, μέρα που συνδέει το χτες με το σήμερα στην ιστορία των ταξικών αγώνων, ενάντια στην εξαθλίωση, την εκμετάλλευση, την τρομοκρατία του κεφαλαίου. Το κεφάλαιο, η ΕΕ, το ΔΝΤ μας δείχνουν ποιος θέλουν να πληρώσει για το ξεπέρασμα της κρίσης. Το μέλλον που μας εγγυώνται είναι η δέσμευση κάθε πόρου για την αποπληρωμή του χρέους, μισθοί πείνας, τεράστια ανεργία, απολύσεις, διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
 1η Μάη, μέρα διεθνιστικής αλληλεγγύης. Η Μεσόγειος έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο «ανθρώπινων ψυχών» αποκαλύπτοντας με τον πιο ωμό τρόπο τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Οι αντιμεταναστευτικές συνθήκες της ΕΕ, έχουν δημιουργήσει ένα σιδερόφραχτο φρούριο για τους πρόσφυγες και μετανάστες, που η ίδια δημιούργησε με την πολιτική της.
  1η Μάη, μέρα μνήμης για την εκτέλεση των 200 αγωνιστών στην Καισαριανή, από τους φασίστες-ναζιστές Γερμανούς κατακτητές. Το αίμα του Παύλου Φύσσα, του Σαχτζάτ Λουκμάν, των συνδικαλιστών-εργατών στο Πέραμα και των εκατοντάδων μεταναστών που δέχτηκαν τις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, όχι απλά είναι «νωπό» αλλά απαιτεί άμεση δικαίωση.

Καμία υποταγή, καμία αναμονή!
Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, αναζητούν άμεσες απαντήσεις ενάντια στην φτώχεια, την ανεργία και τα μνημόνια. Το εργατικό κίνημα μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις, να επιβάλει νίκες και κατακτήσεις, κόντρα στις απαιτήσεις και τα συμφέροντα της «Ιερής Συμμαχίας» της ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Με συντονισμένους και συλλογικούς αγώνες, μακριά από τις λογικές του συνδικαλισμού της υποταγής και της συνθηκολόγησης.
Η φετινή πρωτομαγιά, πρέπει να βρει τον κόσμο της εργασίας στους δρόμους του αγώνα και της αναζήτησης ενός νέου Σικάγο. Γιατί παραμένει επιτακτικός ο αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις, μείωση των ωρών εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, κατάργηση της εργασίας-λάστιχο, ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Γιατί σήμερα, οι τρομακτικές δυνατότητες της εποχής μας, μπορούν να ικανοποιήσουν τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, αρκεί η κοινωνία να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της ολοκληρωτικής υπαγωγής του ανθρώπου στην κερδοφορία του κεφαλαίου.

 Καλούμε όλα τα μέλη του σωματείου, να συμβάλουν αποφασιστικά ώστε να γίνει η 1η Μάη μέρα πανεργατικού αγώνα. 

Το Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου