Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.
Από σήμερα (9/3/2016) ξεκινάμε την δημοσίευση (στο αριστερό side bar του ιστολογίου, στο πάνω μέρος) των Τεχνικών Δελτίων Γεωργικών Προειδοποιήσεων για την Πρέβεζα, που ξεκίνησε να συντάσσει το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ιωαννίνων, με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Σταθμού που εγκαταστάθηκε πρόσφατα στην Πρέβεζα. Η αρχή γίνεται με το Τεχνικό Δελτίο Πατάτας (7-3-2016) και θα ακολουθήσουν Δελτία και για άλλες καλλιέργειες.

Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

Από τον γεωργό στον καταναλωτή· ποια κοινή γεωργική και επισιτιστική πολιτική;

Από το ξεκίνημα του 21ου αιώνα, η Ευρώπη διέρχεται μια περίοδο βαθιάς αλλαγής.

Αντιμετωπίζει μια ζωτική πρόκληση, η οποία συνδέεται με τη γεωργία και τις αγροτικές περιοχές, καθώς και με τη σχέση μεταξύ γεωργού και καταναλωτή. Τα ζητήματα αυτά αποτελούν το αντικείμενο της επονομαζόμενης Κοινής Γεωργικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή ΚΓΠ).

Την παρούσα περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταρρύθμιση της ΚΓΠ, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω μιας μακρόχρονης δημοκρατικής διαδικασίας, προετοιμάζει την τελική απάντησή του.

Σας καλούμε να λάβετε μέρος σε αυτήν τη διαδικασία συμμετοχικής δημοκρατίας συμπληρώνοντας το παρακάτω ερωτηματολόγιο.

Θα χαρούμε να ακούσουμε τη γνώμη σας.
Οι πολίτες που επιθυμούν να εξετάσουν αναλυτικότερα τις διάφορες πτυχές της μεταρρύθμισης της ΚΓΠ μπορούν να ανατρέξουν , στις παρακάτω πληροφορίες και τα σχετικά έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου