Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αίτημα για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας απευθύνει στην πολιτική ηγεσία της χώρας ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων



Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων απευθύνει αίτημα προς την πολιτική ηγεσία της χώρας, με το οποίο ζητά την άμεση παρέμβασή της για την προστασία της λίμνης Παμβώτιδας. Στο σχετικό μέιλ που μας έστειλε μάλιστα απευθύνει έκκληση προς οποιονδήποτε συμφωνεί με το κείμενο του αιτήματος, να το προσυπογράψει.
Το αίτημα-ανοιχτή επιστολή απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής και αναφέρει τα εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
28ης Οκτωβρίου 6, 454 44 Ιωάννινα - τηλ. 26510 35997
email: info @ ecoioannina . gr
ιστοσελίδα: http :// www . ecoioannina . gr /
Προς Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κον Κάρολο Παπούλια
Τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως κον Λουκά Παπαδήμο
Τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κον
Γεώργιο Παπακωνσταντίνου

ΑΙΤΗΜΑ του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων και
ευαισθητοποιημένων περιβαλλοντικά πολιτών
Αξιότιμοι Κύριοι,
Η Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων κινδυνεύει.
Η λίμνη μας μένοντας απροστάτευτη καταπατήθηκε και μπαζώθηκε μειώνοντας την έκτασή της από 24 σε 19 χιλιάδες στρέμματα. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος με καθυστέρηση πολλών χρόνων προέβηκε στη σύνταξη Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ.) για την προστασία της, το οποίο ενώ τέθηκε σε διαβούλευση το 2009 και ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο του 2011, σήμερα κινδυνεύει να ματαιωθεί από πολιτικές παρεμβάσεις.
Η Περιφέρεια Ηπείρου με αβάσιμα και παρελκυστικά επιχειρήματα κωλυσιεργεί και μπλοκάρει την υπογραφή του Π.Δ. αφήνοντας τους υδροβιότοπους βορά στα οργανωμένα συμφέροντα που θέλουν να τους οικοπεδοποιήσουν. Παράλληλα, παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας, προχώρησε στην έγκριση περιβαλλοντικών όρων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στην όχθη της λίμνης, σε ευαίσθητες περιοχές που προστατεύονται από το Νόμο, το δίκτυο NATURA 2000 και το υπό θεσμοθέτηση Π.Δ.
Η υπογραφή και θεσμοθέτηση του Π.Δ. θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα της Παμβώτιδας ως Λίμνη – οικοσύστημα, και αυτό δεν επιδέχεται καμία αναβολή ή καθυστέρηση η οποία θα υπονομεύσει το μέλλον της Παμβώτιδας με καταστροφικές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο οικοσύστημα.
Σας παρακαλούμε και σας καλούμε, ως τους πλέον υπεύθυνους για την
προστασία του περιβάλλοντος, να προβείτε σε ουσιαστική προστασία της
Παμβώτιδας δίνοντας εντολή για την άμεση υπογραφή του Προεδρικού
Διατάγματος

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για υπογραφή του σχετικού αιτήματος σας παραπέμπουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου:

http://www.ecoioannina.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.