Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΗΠΕΙΡΟΥ- ΝΗΣΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ CYCLOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΦΠΠ)

Η Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων των Κλάδων του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων, δηλώνει την αντίθεσή της στον προτεινόμενο από την εταιρείας CYCLOS τρόπο ανακύκλωσης των κενών συσκευασιών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, που αφορά στην τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης στα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων, τον έλεγχο από τους υπεύθυνους επιστήμονες των καταστημάτων του σωστού ξεπλύματος, την ζύγιση και την έκδοση πιστοποιητικού.
Η αντίρρησή μας έχει να κάνει τόσο με λόγους υγείας των συναδέλφων καταστηματαρχών, των εργαζομένων τους αλλά και των πελατών τους, όσο και των περίοικων που υπάρχουν στα εν λόγω καταστήματα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την δημόσια υγεία!
Θεωρούμε ότι η προτεινόμενη λύση σε πρακτικό επίπεδο δεν είναι λειτουργική, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα, η ανακύκλωση να μην έχει επιτυχία.
Δηλώνουμε ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην ανεξέλεγκτη απόθεση των κενών συσκευασιών των φυτοπροστατευτικών σκευασμάτων, με εναλλακτικές προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.
Τονίζουμε την προθυμία όλων μας να συνεπικουρήσουμε σε ένα διαφορετικό σύστημα ανακύκλωσης, συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης των χρηστών ΦΠΠ, μοιράζοντας όλα εκείνα τα υλικά που είναι απαραίτητα, αλλά και την συνδιοργάνωση μαζί με τον ΕΣΥΦ ή οποιαδήποτε άλλον φορέα, ημερίδων, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παραγωγών-χρηστών ΦΠΠ.
Η Συνέλευση Αντιπροσώπων Κλαδών του Παραρτήματος ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ηπείρου – Νήσων
(11/3/2024)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.