Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Κυριακή, 18 Απριλίου 2021

Παρέμβαση του ΓΕΩΤΕΕ για θέματα που έχουν ανακύψει με αφορμή τις πρόσφατες αναρτήσεις δασικών χαρτών.

Το ΓΕΩΤ.Ε.Ε., με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τονίζει την ανάγκη τήρησης της νομιμότητας αλλά και προστασίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Δασολόγων, επί θεμάτων που έχουν ανακύψει πρόσφατα με αφορμή τις αναρτήσεις Δασικών Χαρτών.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ως θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα και των δασών, παρακολουθεί στενά και με μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα που αναδείχθηκαν με την ανάρτηση των δασικών χαρτών. Στα πλαίσια του θεσμικού μας ρόλου εργαζόμαστε συστηματικά για να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της πολιτείας να ολοκληρώσει με επιτυχία αυτό το πολύ σοβαρό προεπενδυσιακό έργο και για το λόγο αυτό θέσαμε στη διάθεσή της Πολιτείας όλο το επιστημονικό δυναμικό των Γεωτεχνικών κλάδων, αντιλαμβανόμενοι τη σοβαρότητα της κατάστασης και τις επιπτώσεις του έργου στον αγροτικό κόσμο της χώρας.

Δυστυχώς, διαπιστώνουμε από διάφορα δημοσιεύματα και επιστολές ότι, κάποιοι τοπικοί κλαδικοί φορείς σε νησιώτικες περιοχές, προσπαθούν λασπολογώντας, να μεταφέρουν τη βάση των προβλημάτων σε μια άκρως συντεχνιακού χαρακτήρα διεκδίκηση, η οποία στερείται όχι μόνο νομιμότητας αλλά κυρίως της κλαδικής και επαγγελματικής αξιοπρέπειας

Το έργο της κατάρτισης των δασικών χαρτών είναι έργο που αφορά αποκλειστικά τον κλάδο των δασολόγων και τα επαγγελματικά και επιστημονικά τους δικαιώματα που είναι κατοχυρωμένα με νόμους και προεδρικά διατάγματα και φυσικά, δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση η όποια παραχώρηση του μελετητικού τους αντικειμένου που κάποιοι ευελπιστούν να επιτύχουν εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία της ανάρτησης των δασικών χαρτών.

Ενημερώνουμε ότι η προσπάθεια αυτή δεν θα έχει καμία τύχη, διότι είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε κάθε προσήκον μέτρο για την προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Γεωτεχνικών Κλάδων (δασολόγων) προσβάλλοντας δικαστικά τις πιθανές αναθέσεις ή συμμετοχές στο έργο άλλων κλάδων (μηχανικών κλπ.), καθώς και του ιδίου του δασικού χάρτη που θα προκύψει κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Επισημαίνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας έχει καταγράψει αγώνες και προσπάθειες ετών για να μπορέσει να προωθηθεί το έργο των δασικών χαρτών σε επίπεδο προγραμματισμού και χρηματοδότησης και να ολοκληρωθεί ώστε να αποτελέσει τη βάση για τον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την προστασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας. 

Δεν θα επιτρέψουμε πλειοδοσία υποσχέσεων για αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων από κλάδους που δεν γνωρίζουν τη δασική νομοθεσία και τη δασολογική επιστήμη. 

Εκτιμούμε ότι και εσείς, αναλογιζόμενοι την μέχρι σήμερα προσφορά του κλάδου των Γεωτεχνικών – Δασολόγων στην υλοποίηση του σχεδιασμού και τις κοινές προσπάθειες που έχουμε καταβάλει για την ολοκλήρωση του έργου, θα αγνοήσετε τις συντεχνιακού τύπου πιέσεις και θα κατανοήσετε την ανάγκη επιστημονικής και τεχνικής διασφάλισης του έργου, μεριμνώντας για την απρόσκοπτη συνέχιση και υλοποίηση του.Με εκτίμηση, 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. 
 
Σπυρίδων Αν. Μάμαλης

1 σχόλιο:

 1. ΔΑΝΕΙΑ HILLTOP FINANCE


  Η HILLTOP είναι νούμερο ένα εταιρεία δανείων που είναι πρόθυμη να σας χορηγήσει όλους τους τύπους δανείων, ανεξάρτητα από το πόσο κακή είναι η πιστωτική σας βαθμολογία. Έχετε ανησυχήσει ψάχνοντας πού να πάρετε αυτά τα επιπλέον μετρητά, βιαστείτε τώρα και επικοινωνήστε μαζί μας στο hilltopfinancefirm@gmail.com για να λάβετε μια καταπληκτική προσφορά δανείου.

  Ένα δάνειο για να εξοφλήσετε εύκολα το χρέος σας;
  Ένα δάνειο για να ξεκινήσετε το είδος της επιχείρησης που θέλετε να κάνετε;
  Ένα δάνειο για εκπαιδευτικούς σκοπούς;
  Δάνειο για αγορά διαμερίσματος;
  Ένα δάνειο για να αγοράσετε αυτό το αυτοκίνητο των ονείρων;

  Η HILLTOP FINANCE προσφέρει όλα αυτά τα δάνεια με
  Χωρίς κρυφές πληρωμές και πολύ λίγα έγγραφα.
  Προσφέρουμε δάνειο που κυμαίνεται από 5.000 έως 20.000.000 EUR / USD / POUNDS
  Με πολύ χαμηλό επιτόκιο 5%.
  Οι πελάτες παγκοσμίως εκτιμούν τις προσπάθειές μας
  Και μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε, είμαστε οι καλύτεροι.
  Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το επίπεδο αριστείας μας
  Προσφέροντας τις υπηρεσίες μας ανά πάσα στιγμή της ημέρας.

  Κάντε αυτό το τολμηρό βήμα σήμερα και επικοινωνήστε μαζί μας
  Εάν χρειάζεστε δάνειο ή οικονομική βοήθεια και
  οι θετικές προσδοκίες σας θα ικανοποιηθούν υπερβολικά.

  email: hilltopfinance@protonmail.com

  email: hilltopfinancefirm@gmail.com

  whatsapp: +1 954 417 1149

  Με θερμή σκέψη

  ΑπάντησηΔιαγραφή