Σελίδες

Σελίδες

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Ο ΕΛΓΑ θα προσλάβει 140 Γεωπόνους για την εκτίμηση των ζημιών από τον πρόσφατο παγετό.


Σε προσλήψεις έμπειρων γεωπόνων θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ για να βοηθήσει το έργο των εκτιμήσεων των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

Να θυμίσουμε ότι παραγωγοί και γεωπόνοι κάνουν λόγο για τις μεγαλύτερες ζημιές της τελευταίας εικοσαετίας, που μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνες του 2003. Σε κάποιες περιοχές η καταστροφή που παρατηρήθηκε την πρώτη μέρα του παγετού (25/3) φτάνει σε πολλές περιπτώσεις το 100%.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, Νικόλαος Δούκας, «το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει πρόσληψη 140 έμπειρων γεωπόνων, οι οποίοι θα βοηθήσουν το εκτιμητικό έργο των ζημιών λόγω του πρόσφατου παγετού. Οι προσλήψεις θα γίνουν με βάση το Άρθρο 21 και θα βοηθήσουν κυρίως τις περιοχές που έχουν πληγεί. Η διαδικασία είναι στην αρχή οι επισημάνσεις και ακολουθούν οι αναγγελίες και δηλώσεις ζημιάς και στη συνέχεια οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις. Επειδή οι ζημιές αφορούν δενδρώδεις καλλιέργειες οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις θα ξεκινήσουν από τον Μάιο».

Να θυμίσουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ.

(Πηγή: www.agrotypos.gr )




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.