Τα επώνυμα άρθρα καθώς και οι αναδημοσιεύσεις από άλλους ιστότοπους εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους. Τα υπόλοιπα κείμενα του ιστολογίου εκφράζουν την άποψη της συντακτικής ομάδας.

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ο "Βασιλάκης" και η αξιολόγηση.

Θα κάνουμε σήμερα μία μικρή "παρεκτροπή" από τη συνήθη θεματολογία του ιστολογίου και θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που απασχόλησε αρκετά τις τελευταίες μέρες την κοινή γνώμη μέσα στο γενικότερο "βομβαρδισμό" από διαφημιστικά σποτάκια κομμάτων και υποψηφίων. 
 Βεβαίως το θέμα δεν είναι τελείως άσχετο και με τον δικό μας κλάδο, αφού αγγίζει άμεσα μεγάλο μέρος συναδέλφων μας που εργάζονται στο ελληνικό Δημόσιο. Μιλάμε βέβαια για το περίφημο σποτ με τον "Βασιλάκη" τον δημόσιο υπάλληλο "παλιάς κοπής" που αρνείται να αξιολογηθεί κρατώντας στο ένα χέρι τον φραπέ και έχοντας "αγκιστρωθεί" στην καρέκλα του. Για όσους δεν έχουν δεί το βίντεο μπορούν να το δούν εδώ. Εμείς δεν θα επιχειρηματολογήσουμε υπέρ ή κατά του "Βασιλάκη", θα περιοριστούμε απλά να παρουσιάσουμε την άποψη που έχει για το θέμα η ΠΕΓΔΥ, το θεσμικό όργανο δηλαδή που εκπροσωπεί τους γεωπόνους δημοσίους υπαλλήλους. 
 Σε κείμενό της με ημερομηνία 23/1/2015 η ΠΕΓΔΥ αναφέρει τα εξής: 

Τις τελευταίες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα από την ΟΝΝΕΔ ένα δήθεν «προεκλογικό» βίντεο με θέμα την «αξιολόγηση» που αποσκοπούσε αποκλειστικά και μόνο στην απαξίωση και συκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων. 
  Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους δώσαμε, μαζί με τους άλλους γεωτεχνικούς κλάδους και όλους τους Δημοσίους υπαλλήλους και με τον συντονισμό της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΓΕΔΥ έναν συνεχή, σκληρό αλλά δίκαιο αγώνα ενάντια στον νόμο Μητσοτάκη για τις προσχηματικές αξιολογήσεις. Αυτός ο αγώνας, στον οποίο συμμετείχε το σύνολο των συναδέλφων, στέφτηκε με επιτυχία αφού τελικά ο νόμος αποσύρθηκε από τον ίδιο τον εμπνευστή του
 Ως Γεωπόνοι, ποτέ δεν έχουμε ταχθεί κατά της αξιολόγησης. Είμαστε όμως υπέρ μιας δίκαιης αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια και όχι υπέρ μιας προσχηματικής αξιολόγησης με προκαθορισμένα ποσοστά «ανίκανων» υπαλλήλων που απλά χρησιμοποιείται ως εργαλείο για διώξεις και απολύσεις. Μια αξιολόγηση, που δεν θα διεξάγεται σε αποστελεχωμένες, και χωρίς τις απαραίτητες υποδομές υπηρεσίες. Εξάλλου το έργο μας αξιολογείται καθημερινά από όσους δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή. 
Η ΠΕΓΔΥ καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή καμπάνια της ΟΝΝΕΔ και υπενθυμίζει στους εμπνευστές της ότι 
Ο μόνος αξιολογητής είναι ο Ελληνικός Λαός. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΛΑΣ            ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.